Kafomanija

Sve o kafi

Vesti

Na kafu sa Hitlerom

Najveći švajcarski maloprodajni lanac Migros, morao je da se izvini potrošačima pošto su greškom na pakovanjima pavlake za kafu bile odštampane fotografije Adolfa Hitlera i Benita Musolinija. Aferu je izbila tako što je nezadovoljni potrošač poslao fotografiju švajcarskom listu 20 Minuten (www.20min.ch), koja se odmah našla na njihovom sajtu.

Radi se o pojedinačnim pakovanjima pavlake za kafu. Na njima su u Švajcarskoj obično odštampane fotografije slike lepih predela u toj zemlji, ali ovoga puta na slikama su se našle fašističke vođe iz Drugog svetskog rata.

Predstavnici za medije Migrosa izvinili su se javnosti, priznavši da su se pakovanja sa spornim slikama „provukla“ kroz sistem kontrole kvaliteta tog lanca. Sporna serija pavlake za kavu navodno nije bila puštena u maloprodaju, već je trebalo da bude isporučena jednoj ugostiteljskoj kompaniji.

Ta kompanija poručila je od Migrosa za svoje potrebe veće količine pavlake za kafu na kojima je trebalo da budu odštampane fotografije i logotipi sa pakovanja starih kutija za cigare. Pavlaka je trebalo da bude distribuirana u oko 100 restorana i kafića.

„Te se slike nisu našle u nekoj od knjiga o Drugom svetskom ratu, već se radi o nečemu u čemu je trebalo da uživate uz svoju kafu i kolač od čokolade. Ne možete štampati sliku Pola Pota ili nekog teroriste na pavlaku za kafu“, rekao je predstavnik Migrosa za Njujork tajms.