Kafomanija

Sve o kafi

Zanimljivosti

Kafoalarm – buđenje kakvo ste oduvek želeli

Da biste ostvarili svoje snove, morate prvo da se probudite, kaže jedna poslovica. Za mnoge od nas jutarnje ustajanje predstavlja najteži deo radnog dana, ali to bi uskoro moglo da se promeni.

kafoalarm, alarm na kafu
Izvor: joshrenoufdesign.com

Britanski dizajner Josh Renouf tvrdi da ima rešenje kako da prijatno započnemo svoj dan. On je napravio alarm Barisieur koji će vas, umesto dosadnog i monotonog zvuka, buditi prijatnim mirisom sveže pripremljene kafe. Alarm zaista “kuva kafu”, koja će vas probuditi u tačno određeno vreme, što bi trebalo da bude dovoljan podsticaj da ujutru lakše krenete u “nove radne pobede”.

Vaše je samo da uveče, pre nego što odete na spavanje, pripremite sveže samlevenu kafu, po želji šećer i mleko, napunite svoj alarm, podesite željeno vreme buđenja i ujutru vas budi prijatan miris vašeg tek napravljenog napitka bez kojeg ne možete da započnete jutro.

Za one koji bi radije ujutro da popiju čaj (ne zaboravite dizajner je ipak Britanac), i to će biti moguće sa ovim alarmom. Uređaj takođe ima i USB port u koji možete da priključite svoj mobilni telefon da se puni.

Ovakav uređaj nije bilo jednostavno napraviti, jer komponente za njega ne postoje na tržištu, tako da je za dizajniranje delova i primenu svih bezbednosnih procedura bilo potrebno više od godinu dana. Autor kaže da, kada je reč o kvalitetu i sigurnosti, ne sme da bude bilo kakvog kompromisa i tvrdi da je filter kafa koju pravi ovaj uređaj vrhunskog kvaliteta.

Pored toga, Renouf je posvetio dosta vremena proučavajući rezultate različitih studija o tome kako najproduktivnije i najlepše započeti radni dan i u većini tih studija pokazalo se da kafa deluje pozitivno i relaksirajuće u našim prvim jutarnjim trenucima kada se probudimo.Renouf je uspeo već za svoj patent da prikupi oko 550.000 dolara na sajtovima Indiegogo i Kickstarter, koji omogućavaju prikupljanje donacija za ostvarivanje poslovnih ideja. To je, kako kaže, dovoljno da počne sa proizvodnjom ovog uređaja, a prvi kafo-alarmi očekuju se u septembru 2017. godine.

Kada se ovaj uređaj konačno nađe u prodaji, više nećemo imati opravdanja da ujutru ne ustanemo na vreme, kao ni za jutarnju nervozu. Sa kafom je, ipak, sve lakše.

Izvor: tpi.it